Nou de Valldaura 19-21 - 08241 Manresa

93 872 84 00

Contempla la vida!

Contempla la vida!

Un nou lema per al curs que ja ha començat

Contempla la vida! Aquest és el lema sobre el que les escoles FEDAC treballaran els diferents projectes durant aquest curs. Seguint amb la línia d’altres anys, els nostres alumnes estaran en contacte constant amb la natura, a més de desenvolupar la seva espiritualitat, tot contribuint en la recerca dels seus talents.

L’inici del curs escolar és un dels moments més emotius de tot el curs. Des d’aquells alumnes que es tornen a retrobar amb els seus amics i amigues, així com amb els mestres; fins els més petits de l’escola, els d’I3, que comencen el seu camí en el món de l’educació.

Per a aquests darrers, les primeres setmanes del nou curs són un moment molt important, ja que es produeix la seva adaptació a l’escola, moment en què coneixen a les seves mestres, així com als nous companys/es.

Els infants d’I3 comencen el període d’adaptació

El primer contacte dels alumnes amb l’escola és un dels moments més importants de la seva vida en la nostra escola. Per això a FEDAC Manresa vetllem perquè els nens i les nenes tinguin un inici de curs relaxat, respectat, acompanyat i progressiu. Posem els cinc sentits a oferir-los una escola propera, familiar, oberta i segura. 

Fem els infants sabedors que des que comencen de ben petits al nostre centre i durant tota la seva estada amb nosaltres estaran acompanyats, respectats i estimats per tot l’equip de mestres.

Els alumnes d’I3 s’estan adaptant molt bé a la seva nova realitat i estan gaudint al màxim de l’experiència. Benvinguts a l’escola menuts i menudes! Tal com diu el lema d’aquest curs, esperem que no deixeu mai de “Contemplar la vida” des de la vostra mirada carregada d’amor, d’innocència i d’il·lusió.

Primària

A primària iniciem un curs ple de nous descobriments i aventures! Engeguem nous projectes i noves vivències des d’una vessant significativa i experimental per tal de potenciar les competències i desenvolupar els nostres talents.  Des de primària considerem essencial que els nostres alumnes siguin els protagonistes del seu procés d’aprenentatge. L’observació ens genera ganes de descobrir el món que ens envolta, ens formulem preguntes i  donem importància a les petites coses que ens passen en el nostre dia a dia.

Durant aquest any iniciem el projecte d’escola. Es tracta d’un projecte internivell vinculats als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Des de FEDAC Manresa ens trobem compromesos amb el benestar del nostre món com a ciutadans i ciutadanes que en formem part. Cada acció compta, per aquest motiu, considerem que cada cicle escolar ha d’estar implicat i créixer sota una pràctica conscient, respetuosa i d’estima cap a un mateix, cap als altres i cap al nostre món. Aquest projecte es durà a terme entre dos cicles diferents, per tant, ens permetrà establir vincles, aprendre tots de tots i compartir aprenentatge. Donem continuïtat a un dels objectius principals del curs passat: construir el nostre refugi climàtic. 

Secundària

A la Secundària hem iniciat el curs planetant uns reptes: Com podem fer que la cultura, les tradicions i l’esport siguin base per a l’acollida i la cohesió a l’aula, a l’escola i a la comunitat? Aquest és el punt de partida i eix central de les activitats d’aquest curs durant les hores de projecte. Oferim la possibilitat que l’alumnat pugui compartir i gaudir de la riquesa que ofereix la nostra cultura i alhora que aquesta pugui constituir-se com a element cohesionador i identificatiu. Així doncs ens proposem fer-los partícips de les diferents tradicions catalanes que hem anar rebent a través de les generacions anteriors i que les puguin gaudir i adoptar-les com a pròpies i inclusives. Les fonts de transmissió s’emmarquen en la tradició popular i es dimensiona en diferents àmbits: el ball, el cant, la teatralització, la gastronomia…Veiem que tots aquests aspectes poden contribuir al coneixement però també a la contemplació i el gaudir.

De la mateixa manera  proposem la continuïtat del projecte d’escola Per a una illa climàtica a la nostra escola” que incloem dins aquest format que us acabem d’explicar i 

Batpro

Després de les vacances els nois del Batpro han arribat amb molta força, ganes d’aprendre i de gaudir d’aquest any on hi haurà moltes sorpreses i esdeveniment didàctics amb els que s’estimularan intel·lectualment. Tot girant al voltant del lema “contemplem la vida” amb el qual aprendran a tolerar, empatitzar i valorar la seva vida i la dels altres habitants d’aquest, el nostre món, sense deixar de banda la cura pel medi ambient i l’entorn que ens envolta.  

Com a primera sortida els de primer de batxillerat van anar a fer realitat virtual al AFKde Sant Joan de Vilatorrada. Alhora els de 2n de batxillerat van anar a fer dos tipus d’scape room, un de por i un altre d’aventures, a escollir.

També ha donat temps a començar un primer projecte comú entre els dos grups. Aquest es basa en la creació d’una empresa d’events fictícia on ells hauran de coordinar, pressupostar i executar els diferents events de les setmanes temàtiques.

Primerament han fet una presentació general del projecte on han organitzat grups com: comptabilitat, redacció, tècnics, disseny… 

Aquest projecte els ajudarà a tobar-se amb problemes reals i aprendràn a resoldre’ls per si mateixos creant sinergies amb els companys i treballant en grup. 

Per ara han fet un petit esborrany per la primera setmana temàtica, que serà Halloween, la qual organitzaran durant algunes hores de tutoria.

A tots, famílies, companys i companyes, amics i amigues, alumnes, professors…tinguem un bon curs ple de bons moments!

CreaEscola Quality Certificate for Education Website