Nou de Valldaura 19-21 - 08241 Manresa

93 872 84 00

Educació infantil

Educació infantil (I3, I4 i I5)

Durant els primers anys d’escolarització tenen lloc grans descobriments a la vida de l’infant. En aquesta etapa a FEDAC Manresa oferim als nens i nenes una educació propera i familiar, rica en recursos vivencials, pràctics i multilingües, respectant i valorant les individualitats de cada infant.

A educació infantil utilitzem metodologies d’enfocament globalitzat que afavoreixen un aprenentatge cooperatiu, lúdic i significatiu. L’objectiu és respondre a les necessitats i inquietuds dels nens i nenes mantenint una mirada de respecte i empatia perquè siguin infants curiosos, lliures i crítics.

Projectes de l’etapa

Ambients d'aprenentatge

Els ambients d’aprenentatge són espais de relació i de comunicació on presentem als infants diverses propostes de joc perquè puguin actuar, observar, experimentar, construir, inventar, imaginar, compartir, relacionar-se, emocionar-se, etc.

L’objectiu d’aquesta activitat és despertar les intel·ligències dels nens i nenes, ja que està demostrat que allò que aprenen a través del joc es transfereix a altres conductes. Per aquest motiu, organitzem grups internivells entre tots els alumnes d’educació infantil per afavorir la interacció i les relacions de col·laboració i cooperació entre infants de diferents edats.

Aquest curs a FEDAC Manresa comptem amb els següents ambients: construccions, creamons, grafisme, ambient simbòlic, matemàtic, artístic, sensorial… A més, desenvolupem alguns d’aquests ambients en llengua anglesa.

Projecte transversal

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) s’han convertit, des de fa dos cursos, en l’eix vertebrador del projecte transversal d’escola que engloba tots els nens des de l’etapa d’infantil fins a Batxillerat.

Projecte trimestral

A partir de la curiositat dels infants per entendre el món que els envolta, cada trimestre treballem un projecte concret, de manera que totes les activitats educatives giren al seu voltant. Amb el treball per projectes, potenciem la comunicació i l’aprenentatge de la lectoescriptura, el moviment del cos, la creativitat, la relació amb els altres, l’autoestima, etc. 

Aquesta metodologia permet que cada infant construeix el seu propi aprenentatge investigant, aprenent dels seus propis errors i encerts, a pensar per ells mateixos i a ser crítics.

Racons de matemàtiques

Vivim les matemàtiques a partir de l’experimentació i la descoberta dels continguts a partir de les vivències personals. Per això, presentem als nens i nenes d’infantil materials perquè els puguin manipular i, així, fomentar diferents estratègies i camins cap al càlcul mental conscient i arribar a la sistematització i a l’aprenentatge abstracte.

 International Project (1/3 de jornada en llengua anglesa)

Conscients de la gran plasticitat cerebral dels nens i nenes d’educació infantil, a FEDAC Manresa dediquem un terç de la jornada lectiva (10 hores setmanals) a la immersió en la llengua anglesa. Ho fem a partir d’activitats lúdiques, cançons, experiments  i en el  treball dels hàbits i les rutines.

Robòtica educativa

A l’educació infantil introduïm els nens i nenes en el llenguatge de programació mitjançant el robot NEXT i també en el pensament computacional a través de treball de plataformes educatives amb l’iPad.

Sensibilització musical

Les sessions de sensibilització musical apropen els infants al món de la música, ajudant-los a interioritzar de manera intuitiva elements bàsics com: el ritme, la pulsació, altura, timbre, expressió corporal i veu. Durant el curs, els infants tindran la oportunitat d’assistir a diferents tipus d’audicions i enriquir-se d’aquesta experiència.

Obrim l'escola

Les tardes dels divendres són especials a l’educació infantil, ja que obrim les aules a les famílies. Mitjançant un calendari per a cada curs, els familiars dels nens i nenes poden inscriure’s  i venir a l’aula per fer amb els alumnes una activitat, una manualitat, explicar-nos un conte… És una bona oportunitat compartir un espai diferent amb els vostres fills i veure com es relaciona amb els seus companys i companyes.

 Psychomotricity

Abans de l'aparició del llenguatge, els infants es comuniquen amb tot el cos i és a través d'ell que, a mesura que aprenen i desenvolupen les seves habilitats corporals, van estructurnat el pensament, comencen a tenir cert control emocional i també desenvolupen habilitats de relació amb els altres i el seu entorn. El moviment dels infants per a que sigui significatiu ha de partir de la seva espontaneïtat en l'activitat i el joc lliure.

Activitats complementàries de l’etapa

Com a escola concertada, a FEDAC Manresa oferim una sèrie d’activitats complementàries per a tots els nens i nenes i dins de l’horari lectiu. Aquestes activitats reforcen el nostre projecte educatiu i ens ajuden a formar alumnes encara més competents globalment.

A l’etapa d’educació infantil, oferim les activitats complementàries següents:

  • artTIC
  • Escacs
  • Oratòria
  • TUtopia
  • LideratgeS: LeaderInMe (LEM)

Consulta'n els detalls al pdf adjunt.

Contacta amb nosaltres

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de l'escola.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website