Nou de Valldaura 19-21 - 08241 Manresa

93 872 84 00

Educació infantil

Educació infantil (I3, I4 i I5)

Durant els primers anys d’escolarització tenen lloc grans descobriments a la vida de l’infant. En aquesta etapa a FEDAC Manresa oferim als nens i nenes una educació propera i familiar, rica en recursos vivencials, pràctics i multilingües, respectant i valorant les individualitats de cada infant.

A educació infantil utilitzem metodologies d’enfocament globalitzat que afavoreixen un aprenentatge cooperatiu, lúdic i significatiu. L’objectiu és respondre a les necessitats i inquietuds dels nens i nenes mantenint una mirada de respecte i empatia perquè siguin infants curiosos, lliures i crítics.

Projectes de l’etapa

Robòtica educativa

A l’educació infantil introduïm els nens i nenes en el llenguatge de programació mitjançant el robot NEXT i també en el pensament computacional a través de treball de plataformes educatives amb l’iPad.

Escola Verda

A través de la inclusió dels valors d’escola verda en els projectes d’aula i, des de ben petits, ens proposem formar persones conscienciades i capaces de cuidar la natura i el món que els envolta. Els nens i nenes d’educació infantil fan el projecte de l’hort. Sembren o trasplanten els productes de la temporada, cuiden les petites plantes, n’observen el seu creixement pacientment i finalment en recullen els seus fruits i en gaudeixen. Això els permet descobrir els efectes del pas del temps de primera mà, alhora que esdevé un context proper i significatiu on aplicar molts aprenentatges matemàtics i científics fets a l'aula. També fomentem en els nens i nenes la seva implicació en activitats de reciclatge, a més de promoure la reutilització i impulsar l’estalvi energètic a l’escola.

Ambients d'aprenentatge

Els ambients d’aprenentatge són espais de relació i de comunicació on presentem als infants diverses propostes de joc perquè puguin actuar, observar, experimentar, construir, inventar, imaginar, compartir, relacionar-se, emocionar-se, etc.

L’objectiu d’aquesta activitat és despertar les intel·ligències dels nens i nenes, ja que està demostrat que allò que aprenen a través del joc es transfereix a altres conductes. Per aquest motiu, organitzem grups internivells entre tots els alumnes d’educació infantil per afavorir la interacció i les relacions de col·laboració i cooperació entre infants de diferents edats.

Aquest curs a FEDAC Manresa comptem amb els següents ambients: construccions, creamons, grafisme, ambient simbòlic, matemàtic, artístic, sensorial… A més, desenvolupem alguns d’aquests ambients en llengua anglesa.

Un terç de la jornada en llengua anglesa

Conscients de la gran plasticitat cerebral dels nens i nenes en edat d’educació infantil, a FEDAC Manresa dediquem un terç de la jornada lectiva (10 hores setmanals) a la immersió en la llengua anglesa. Ho fem a partir d’activitats lúdiques i el treball dels hàbits i les rutines, comptant també amb les 5 hores de les activitats complementàries d’educació infantil.

Matemàtiques vivencials (InnovaMat)

Vivim les matemàtiques a partir de l’experimentació i la descoberta dels continguts a partir de les vivències personals. Per això, presentem als nens i nenes d’infantil materials perquè els puguin manipular i, així, fomentar diferents estratègies i camins cap al càlcul mental conscient i arribar a la sistematització i a l’aprenentatge abstracte.

Obrim l'escola

Les tardes dels divendres són especials a l’educació infantil, ja que obrim les aules a les famílies. Mitjançant un calendari per a cada curs, els familiars dels nens i nenes poden inscriure’s i venir a l’aula per fer amb els alumnes una activitat, una manualitat, explicar-nos un conte…

Treball per projectes

A partir de la curiositat dels infants per entendre el món que els envolta, cada trimestre treballem un projecte concret, de manera que totes les activitats educatives giren al seu voltant. Amb el treball per projectes, potenciem la comunicació i l’aprenentatge de la lectoescriptura, el moviment del cos, la creativitat, la relació amb els altres o l’autoestima dels nens i nenes, entre d’altres.

Activitats complementàries de l’etapa

Com a escola concertada, a FEDAC Manresa oferim una sèrie d’activitats complementàries per a tots els nens i nenes i dins de l’horari lectiu. Aquestes activitats reforcen el nostre projecte educatiu i ens ajuden a formar alumnes encara més competents globalment.

A l’etapa d’educació infantil, oferim les activitats complementàries següents:

  • artTIC
  • Escacs
  • Oratòria
  • TUtopia
  • LideratgeS: LeaderInMe (LEM)

Consulta'n els detalls al pdf adjunt.

Contacta amb nosaltres

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de l'escola.