Nou de Valldaura 19-21 - 08241 Manresa

93 872 84 00

Batxillerat

Batxillerat PRO

El batxillerat PRO (Bat PRO) és un nou itinerari competencial de FEDAC Manresa en el qual treballem el currículum amb projectes. El batxillerat PRO assegura el treball de les intel·ligències múltiples i dona una base de qualitat als estudiants per accedir a qualsevol cicle formatiu de grau superior (CFGS), escoles d’arts i oficis, i estudis universitaris de l’àmbit social.
El batxillerat PRO de FEDAC Manresa forma part de l’oferta del Campus Building Young Talent. Aquesta proposta obre als joves moltes possibilitats a través de les aliances i els projectes col·laboratius en els quals participem amb altres entitats i estudis. Així, per exemple, els alumnes poden obtenir el batxillerat americà (Batxillerat Dual d’Academica), cursar optatives amb l’Institut Obert de Catalunya (IOC) o participar en projectes amb la Fundació Universitària del Bages (FUB), la Universitat Abat Oliva o el CFGS d’Integració Social.

Àmbits competencials del Batx PRO

Competència lingüística

La competència lingüística permet desenvolupar les habilitats pròpies de l’expressió escrita i oral en català i castellà. Durant el batxillerat PRO a FEDAC Manresa fem un incís especial en l’art de l’oratòria, que els estudiants exerciten amb l’exposició de projectes i en la defensa d’idees i reflexions a l’aula i en les diferents activitats que els proposem.

Alhora, també ens aproximem a la literatura com a font de models inspiradors per a la creació de productes propis.

Projectes internacionals: Erasmus +

Els projectes internacionals Erasmus+ potencien les habilitats lingüístiques dels alumnes a través del contacte amb estudiants d’altres països, ja que posen en relleu la importància de l’anglès com a llengua vehicular d’algunes matèries o de part d’elles. El projecte s´anomena  Erasmus Plus Creative Vibrations  i té com a objectiu forjar i enfortir les competències clau requerides en el mercat de treball, inclosa la importància de la creativitat i l'esperit emprenedor en la planificació i el desenvolupament professional, en particular aspectes com les condicions actuals del mercat laboral o la necessitat de gestionar-se el propi camí professional, entre altres. El projecte inclou un SITES  on hi trobareu el projecte realitzat per part de diferents països i entre ells, nosaltres com a representació d´Espanya i Catalunya.El podeu visitar només fent un clic a : Creative Vibes

Erasmus-BatPro Macedònia desembre 2021

Ciència i cultura

El món, la cultura, els descobriments i els problemes mediambientals, la política, la globalització, la tecnologia i la ciència... són alguns dels temes que tractem en l’àmbit de ciència i cultura.

La novetat consisteix en les metodologies que utilitzem per treballar-les amb els estudiants. Així, l’Event-Based Learning, el Visual Thinking, l’Aprenentatge basat en problemes (PBL o ABP), l’Aprenentatge-Servei (ApS) o la gamificació, entre d’altres, faciliten que l’aprenentatge esdevingui participatiu, creaActiu i motivador.

Ciència i cultura proporciona les eines perquè l’alumnat perquè sigui crític amb les falsedats d’aquest món, curós amb les opinions dels altres i finalment creatiu per transformar el món que l’envolta.

Economia per Emprendre

En aquest àmbit competencial treballem els continguts, els instruments i les habilitats que ajudin l’alumnat a adquirir les competències necessàries per despertar l’esperit emprenedor. El conveni de col·laboració de FEDAC Manresa amb la Fundació Universitària del Bages (FUB) permet apropar els alumnes al món de l’empresa.

En aquesta línia, l’estada en l’empresa o la creació d’una empresa pròpia com a projecte d’emprenedoria són la praxis concreta per connectar els talents i els interessos dels estudiants amb el món laboral.

FEDART

La tecnologia impregna tots els àmbits de l’aprenentatge, també l’artístic manual amb creacions plàstiques amb les més variades tècniques artístiques. Per això, a FEDART treballem combinem el llenguatge de la programació, la robòtica, la graficoplàstica o la impressió 3D, entre d’altres, amb la resta de disciplines artístiques , per potenciar el pensament computacional unit a la creativitat que cerca tota disciplina artística.

Professional Personal Project

La intervenció d’especialistes externs per a tallers i projectes concrets permet acostar-nos a l’excel·lència i el rigor dels experts, i obrir noves perspectives vitals i professionals en els alumnes. L’objectiu del Professional Personal Project és, per tant, potenciar en els estudiants la construcció i formulació d’un projecte professional personal. 

LideratgeS: LeaderInMe (LEM)

A les tutories amb els alumnes de batxillerat implementem el programa de lideratge personal LeaderInMe (LEM), del qual les escoles FEDAC som pioneres a l’Estat. El programa, basat en Els 7 Hàbits de la gent altament efectiva de Stephen Covey, ensenya als estudiants un conjunt de principis i hàbits des de la perspectiva del creixement personal.

L’objectiu és que els estudiants esdevinguin els líders de la seva pròpia vida, millorin les seves relacions amb els altres, assumeixin la responsabilitat de les seves decisions i contribueixin a la construcció d’un món millor.

Physical Education

L’idioma vehicular de l’educació física al batxillerat PRO és l’anglès, de manera que aquesta llengua es converteix en eina comunicativa en un context real. L’educació física també inclou tècniques de mindfulness, ja que esdevenen un bon complement per a la gestió del propi cos i la ment, així com nocions de vida saludable.

Contacta amb nosaltres

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de la fundació.