Nou de Valldaura 19-21 - 08241 Manresa

93 872 84 00

Projectes de FEDAC Manresa

Projectes de l'escola FEDAC-Manresa:

A més de dur a terme amb els alumnes els projectes diferenciadors vinculats al pla d’innovació pedagògica #avuixdemà2024, a FEDAC Manresa participem també en una sèrie de projectes d’escola.
 Projecte Erasmus + 

A les etapes de secundària i al batxillerat PRO participem en projectes escolars Erasmus Plus, a través dels quals cooperem amb centres educatius i alumnes d’altres països d’Europa. A FEDAC Manresa apostem activament pel foment d’aquesta cooperació educativa internacional, en el marc dels temes prioritàries en les polítiques europees de promoció de l’educació, la joventut i l’esport.

Els alumnes que participen en aquests projectes europeus tenen l’oportunitat de treballar col·laborativament amb estudiants d’altres països, als quals coneixen a través de mobilitats programades a fi d’assolir objectius comuns.

Els projectes actuals d´Erasmus +als quals estem adherits són:

CREATIVE VIBES

El projecte Erasmus + "Creative Vibes" pretén desenvolupar les habilitats personals de cada participant, útils en el desenvolupament de la trajectòria professional: creativitat, assertivitat, intel·ligència emocional, comunicació i cooperació, màrqueting personal, planificació i organització, a través del joc i la gamificació. Els nostres alumnes han crescut amb internet, els jocs i les xarxes socials i esperen poder utilitzar les mateixes eines en el procés d'aprenentatge o en el procés de formació cap a una futura feina.

 

THERE IS NO PLANET

Actualment Europa s'enfronta a grans reptes econòmics, polítics, socials i tecnològics que cal afrontar considerant la sostenibilitat per garantir un bon nivell de vida per a tothom en el futur. A nivell local, les ciutats hauran d'actuar en la manera de gestionar serveis com l'habitatge, les infraestructures, la salut i els recursos naturals. L’educació i les escoles en particular, s'han d'anticipar als reptes i actuar. Amb aquest projecte volem abordar el problema de l'augment de la mobilitat motoritzada i del trànsit. Tenim també el repte de canviar els hàbits alimentaris per fer-los més saludables. Atès que la nostra escola està situada al cor del nucli antic de Manresa, constatem que pel que fa a arquitectura i urbanisme hem d'afrontar el repte de reinventar els espais. Abordarem també la gestió de residus sòlids. La manera com vivim avui ens ha portat a la massificació i el consumisme. Tenim un doble repte; d'una banda reduir el consum, i per l'altra aconseguir tenir una bona gestió dels residus que generem.

 Projecte Aprenentatge-Servei (Aps)

L’Aprenentatge-Servei (ApS) és una proposta educativa basada en la participació dels alumnes en projectes orientats a resoldre una necessitat real de la comunitat que ens envolta i millorar, així, les condicions de vida de les persones o la qualitat del medi ambient.

Alhora, el projecte que els nens i nenes duen a terme permet que facin aprenentatges relacionats amb el currículum acadèmic.

Projecte multilingüe 3L

El projecte multilingüe 3L està estretament vinculat al desenvolupament i l’assoliment de la competència comunicativa dels nostres alumnes en les dues llengües oficials de Catalunya, català i castellà, i en la llengua anglesa i en la francesa.

Projecte TÀCtil

A més de multiplicar substancialment la motivació, la robòtica educativa afavoreix metodologies com el Learning by Doing i l’assaig prova-error. Així, la robòtica com a eina educativa permet aprendre a partir de l’error i eliminar, en conseqüència, la creença que equivocar-se és terrible.

Alhora, la robòtica educativa ens serveix per treballar conceptes físics, matemàtics i científics a través de la construcció i programació de robots, des d’engranatges fins a palanques, politges, rodes i eixos, motors i sensors integrats. Tot això d’una manera divertida i motivadora que permet combinar la creativitat amb la imaginació, els coneixements i la programació.

 Projecte ODS: AGENDA 2030

L'Ajuntament de Manresa  i l'Agenda 2030 implica als ciutadans i ciutadanes de la ciutat per avançar en el compliment dels ODS.  A l'escola apliquem a totes les etapes aquest projecte de manera interdisciplinar.

Contacta amb nosaltres

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de l'escola.