Nou de Valldaura 19-21 - 08241 Manresa

93 872 84 00

Projectes de FEDAC Manresa

Projectes de l'escola FEDAC-Manresa:

A més de dur a terme amb els alumnes els projectes diferenciadors vinculats al pla d’innovació pedagògica #avuixdemà, a FEDAC Manresa participem també en una sèrie de projectes d’escola.

 Projecte Transversal 2022-2023 "Cooperativa del bé comú"

El projecte transversal del curs 2022-2023  el realitzen els alumnes de totes les etapes i  té per objectiu la construcció d’un refugi climàtic al pati del centre obert al barri.

Aquest és un projecte que dona continuïtat al del curs passat «Agenda 2030: Objectius de Desenvolupament Sostenible-ODS», un projecte on els alumnes van poder conèixer i familiaritzar-se amb 17  objectius que es va plantejar l'any 2015 , l' Assemblea de les Nacions Unides. El projecte va finalitzar amb una exposició a la Casa Lluvià  amb una mostra del treball col·lectiu que es va fer com a escola,

Aquest curs i donant continuïtat al curs passat, se segueixen treballant els ODS però l' estudi s’ha centrat en l'objectiu tretzè , que té per objectiu adoptar mesures urgents per combatre el canvi climàtic i els seus efectes i per aquest motiu s'ha plantejat una solució que impacti l'entorn de la nostra ciutat i que pugui ser d'utilitat per a les generacions futures: el projecte i construcció d'un refugi climàtic.

Per poder realitzar aquest projecte s'ha realitzat una cooperativa del bé comú on cada cicle participa de manera activa a contribuir en la recaptació de recursos per tal de poder fer possible la realitat del "refugi climàtic".

D' aquesta manera el projecte es converteix en un treball col·lectiu que aporta benefici a l'escola i a la ciutat.

Les activitats que des del setembre porten preparant els alumnes són les següents:

E. Infantil (I3,I4,I5) Fem del nostre pati un entorn sostenible i d'aprenentatge

E- Bàsica

-Primària

. P1 i P2 Com no sabia que era impossible ho vaig fer.

. P3        L'aigua és viva.

. P4        Només s'estima allò que es coneix

. P5        El riu i el seu entorn / Donació de sang

. P6        Ens renovem?

-Secundària

. S1         Olors del Bages

. S2        Creativity and sustainabilty/Eco ciutat

. S3        Disseny i elaboració de futbolins

. S4        La vinya i el vi

. Bat      Publicitat i Màrqueting de la cooperativa

. S+B    Tutopia:art i feminitat

IMPLEMENTACIÓ DEL PROJECTE

-Setembre: es presenta el projecte as alumnes per tal que en facin propostes.

-Gener: es presenta el projecte a la ciutat. Espai de l' Auditori de la plana de l' Om. La xef Carme Ruscalleda: convidada d'honor.

-Juny: Es presenten els resultats finals. A concretar l'espai.

  

ENLLAÇ A LA NOTÍCIA

Projecte Erasmus + 

A les etapes de secundària i al batxillerat PRO participem en projectes escolars Erasmus Plus, a través dels quals cooperem amb centres educatius i alumnes d’altres països d’Europa. A FEDAC Manresa apostem activament pel foment d’aquesta cooperació educativa internacional, en el marc dels temes prioritàries en les polítiques europees de promoció de l’educació, la joventut i l’esport.

Els alumnes que participen en aquests projectes europeus tenen l’oportunitat de treballar col·laborativament amb estudiants d’altres països, als quals coneixen a través de mobilitats programades a fi d’assolir objectius comuns.

Els projectes actuals d´Erasmus +als quals estem adherits són:

CREATIVE VIBES

El projecte Erasmus + "Creative Vibes" pretén desenvolupar les habilitats personals de cada participant, útils en el desenvolupament de la trajectòria professional: creativitat, assertivitat, intel·ligència emocional, comunicació i cooperació, màrqueting personal, planificació i organització, a través del joc i la gamificació. Els nostres alumnes han crescut amb internet, els jocs i les xarxes socials i esperen poder utilitzar les mateixes eines en el procés d'aprenentatge o en el procés de formació cap a una futura feina.

 

 

THERE IS NO PLANET

Actualment Europa s'enfronta a grans reptes econòmics, polítics, socials i tecnològics que cal afrontar considerant la sostenibilitat per garantir un bon nivell de vida per a tothom en el futur. A nivell local, les ciutats hauran d'actuar en la manera de gestionar serveis com l'habitatge, les infraestructures, la salut i els recursos naturals. L’educació i les escoles en particular, s'han d'anticipar als reptes i actuar. Amb aquest projecte volem abordar el problema de l'augment de la mobilitat motoritzada i del trànsit. Tenim també el repte de canviar els hàbits alimentaris per fer-los més saludables. Atès que la nostra escola està situada al cor del nucli antic de Manresa, constatem que pel que fa a arquitectura i urbanisme hem d'afrontar el repte de reinventar els espais. Abordarem també la gestió de residus sòlids. La manera com vivim avui ens ha portat a la massificació i el consumisme. Tenim un doble repte; d'una banda reduir el consum, i per l'altra aconseguir tenir una bona gestió dels residus que generem.

 

Projecte Aprenentatge-Servei (Aps)

L’Aprenentatge-Servei (ApS) és una proposta educativa basada en la participació dels alumnes en projectes orientats a resoldre una necessitat real de la comunitat que ens envolta i millorar, així, les condicions de vida de les persones o la qualitat del medi ambient.

Alhora, el projecte que els nens i nenes duen a terme permet que facin aprenentatges relacionats amb el currículum acadèmic.

Projecte multilingüe 3L

El projecte multilingüe 3L està estretament vinculat al desenvolupament i l’assoliment de la competència comunicativa dels nostres alumnes en les dues llengües oficials de Catalunya, català i castellà, i en la llengua anglesa i en la francesa.

Projecte TÀCtil

A més de multiplicar substancialment la motivació, la robòtica educativa afavoreix metodologies com el Learning by Doing i l’assaig prova-error. Així, la robòtica com a eina educativa permet aprendre a partir de l’error i eliminar, en conseqüència, la creença que equivocar-se és terrible.

Alhora, la robòtica educativa ens serveix per treballar conceptes físics, matemàtics i científics a través de la construcció i programació de robots, des d’engranatges fins a palanques, politges, rodes i eixos, motors i sensors integrats. Tot això d’una manera divertida i motivadora que permet combinar la creativitat amb la imaginació, els coneixements i la programació.

Contacta amb nosaltres

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de l'escola.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website