Nou de Valldaura 19-21 - 08241 Manresa

93 872 84 00

Educació secundària

La secundària comprèn un moment transcendental i definitiu en el creixement dels alumnes: l’adolescència, plena de canvis i inquietuds. És en aquesta etapa on ens proposem afavorir la maduració i el creixement de cada alumne perquè aprengui a conèixer, a fer, a ser i a conviure. A FEDAC Manresa oferim als nois i noies els fonaments d’una educació competencial i de qualitat, que permet als alumnes afrontar els reptes formatius de futur. Al mateix temps, el treball dels valors, iniciat a les etapes d’infantil i primària, segueix actiu de manera transversal i com a pilar sobre el qual se sustenta tota la resta.

Una de les característiques comunes a totes les etapes és el treball per projectes.En aquest sentit destaquen tres projectes: Erasmus+, la "Cooperativa del bé comú" com a projecte transversal, el programa Líder amb mi(LEM) com a projecte institucional.

Projectes de l’etapa

Projectes Europeus Erasmus+

A les etapes de secundària i al batxillerat PRO participem en projectes escolars Erasmus Plus, a través dels quals cooperem amb centres educatius i alumnes d’altres països d’Europa. A FEDAC Manresa apostem activament pel foment d’aquesta cooperació educativa internacional, en el marc dels temes prioritàries en les polítiques europees de promoció de l’educació, la joventut i l’esport.

 

Els alumnes que participen en aquests projectes europeus tenen l’oportunitat de treballar col·laborativament amb estudiants d’altres països, als quals coneixen a través de mobilitats programades a fi d’assolir objectius comuns.

El projecte actual d´Erasmus +al qual estem adherits són:

Projectes actuals:

Free2bme

Creativity and Sustainability

Projectes anteriors:

Environmental Sustainability For Sustainable Schools

There is no planet B

Actualment Europa s'enfronta a grans reptes econòmics, polítics, socials i tecnològics que cal afrontar considerant la sostenibilitat per garantir un bon nivell de vida per a tothom en el futur. A nivell local, les ciutats hauran d'actuar en la manera de gestionar serveis com l'habitatge, les infraestructures, la salut i els recursos naturals. L’educació i les escoles en particular, s'han d'anticipar als reptes i actuar. Amb aquest projecte volem abordar el problema de l'augment de la mobilitat motoritzada i del trànsit. Tenim també el repte de canviar els hàbits alimentaris per fer-los més saludables. Atès que la nostra escola està situada al cor del nucli antic de Manresa, constatem que pel que fa a arquitectura i urbanisme hem d'afrontar el repte de reinventar els espais. Abordarem també la gestió de residus sòlids. La manera com vivim avui ens ha portat a la massificació i el consumisme. Tenim un doble repte; d'una banda reduir el consum, i per l'altra aconseguir tenir una bona gestió dels residus que generem.

Si vols saber el programa Erasmus que fem al BatPro fes clic a ERASMUS BAT PRO

Imatges corresponents al Projecte d' ESO:

 

        

Projecte Talents

El projecte Talents és un projecte transversal de FEDAC Manresa basat en la teoria de les intel·ligències múltiples del psicòleg Howard Gardner. Segons aquesta teoria, totes les persones destaquem en una o més habilitats.
Amb aquest projecte ens proposem que els alumnes de secundària potenciïn els talents personals que han pogut descobrir en les etapes educatives anteriors. L’objectiu és ajudar els nois i noies a conèixer-se millor i a desenvolupar al màxim les seves habilitats, per tal de realitzar una bona orientació professional o acadèmica al final de l’etapa.

Durant tots els cursos de secundària, presentem la següent proposta d’activitats per treballar els talents:

 • Talents tecnològics: Robòtica, Tecnologia de taller i Tecnologia de la informació, per als alumnes que volen desenvolupar habilitats d’enginy en l’àmbit de la informàtica.
 • Talents de comunicació: Ràdio i mitjans de comunicació, Projectem el Bages i Francès, per desenvolupar les habilitats comunicatives.
 • Talents de creativitat: School Song Contest, De l’àgora al fòrum, De l’artesania al disseny i Visual i Plàstica (ViP) per potenciar les habilitats més artístiques.
 • Talents de l’experimentació a l’aire lliure: Un riu urbà amb vida, per als amants de la natura.
 • Talents d’emprenedoria: Emprenedors, per als alumnes més imaginatius i impulsors.
Convidem els experts

Habitualment convidem a l’escola experts en diferents àmbits i professionals perquè interactuïn amb els alumnes de secundària a través de xerrades i activitats. L’objectiu d’aquestes trobades és ampliar els coneixements dels nostres alumnes, despertar-ne la curiositat i obrir nous horitzons vitals.

TÀCtil

Amb el projecte TÀCtil integrem les anomenades tecnologies de l’aprenentatge i el coneixement en les estratègies d’aprenentatge de secundària. Aquest projecte ens permet donar resposta a les necessitats de la societat del coneixement, que demana a l’escola formar l’alumnat en el domini de les habilitats digitals i també persones obertes al treball cooperatiu, a l’esperit emprenedor i a la recerca. Per això, des del projecte TÀCtil impulsem estratègies d’aprenentatge amb una diversitat de recursos adaptades a les necessitats més actuals.

Projecte ODS: Manresa Sostenible

L' objectiu d´aquest projecte és, a partir dels objectius de sostenibilitat que es plantegen a l´Agenda 2030. Els alumnes de secundària treballen durant tot els curs activitats pensades per poder incentivar i proposar canvis de millora a la ciutat  que finalment donin un impacte positiu a l´entorn.

Es tracta d´un projecte interdisciplinari i transversal de tota l´escola  on evoquem part dels continguts curriculars de les diferents matèries aplicades a la realitat i a l´entorn. L’objectiu és que l’aprenentatge esdevingui significatiu per als alumnes i que derivi amb un resultat final que pugui ser d´utilitat per la ciutat i per l´alumnat.

Alguns dels productes finals que ens plantegem: 

-Revisió de contes populars segons els plantejaments dels ODS(Objectius de Desenvolupament Sostenible).

-Decàleg de la Pau

-Creació de rutes esportives sostenibles a Manresa.

-Mural urbà de la sostenibilitat

-Congrés sobre els ODS

Optatives pròpies del centre

1r ESO 2n ESO 3r ESO 4t ESO

1r ESO

 • "Cant, ritmes i dansa"
 • "Lumen"
 • "Apprendre à travers des séries françaises"
 • "Cangur"

2n ESO

 • "Iogart"
 • "Apprendre à travers des séries françaises"
 • "Cangur"

3r ESO

 • Emprenedoria
 • Cultura clàssica
 • 2a llengua estrangera : "Parlez-vous français?"

4t ESO

 • Bloc 1: Biologia i geologia, Al teu ritme!, Paris et la France.
 • Bloc 2: Física i química, Economia per emprendre:entrepeneurship,"3,2,1 Amunt el teló"  , 
 • Bloc 3: Tecnologia:"El poder de l' electrònica", "Ens expressem amb art" , "Enganxat a la filosofia"

Activitats complementàries de l'etapa

Com a escola concertada, oferim una sèrie d’activitats complementàries, que reforcen la nostra activitat educativa i ens ajuden a formar alumnes encara més competents globalment. Són activitats lligades als projectes d’escola i donen sentit al nostre projecte globalitzadors.

A l’etapa d’educació secundària, oferim les activitats complementàries següents:

 • LideratgeS: LeaderInMe (LEM)
 • Projectes escolars europeus (eTwinning)
 • artTIC: Imatge i programació

Consulta'n els detalls al pdf adjunt.

Contacta amb nosaltres

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de l'escola.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website