Nou de Valldaura 19-21 - 08241 Manresa

93 872 84 00

Un projecte per l’escola i per la nostra ciutat

Un projecte per l’escola i per la nostra ciutat

Compromesos amb el pla de sostenibilitat de Manresa

Avui, en el Dia Mundial del Somriure, des de FEDAC Manresa volem donar el tret de sortida a la nova fase del projecte d’escola que desenvoluparem a tots els cicles de forma transversal i que dona continuïtat al d’edicions anteriors. Es tracta de la construcció d’un refugi climàtic al pati de l’escola:  un espai sostenible on es facin presents l’art, la igualtat i la inclusivitat  i que sentin les bases dels patis escolars de la propera generació.

En les primeres edicions ens vam plantejar de submergir-nos en el món dels objectius de desenvolupament sostenibles (ODS) vam veure que no tenia sentit parlar-ne si no ho aplicàvem a la realitat així que vam decidir obrir la proposta a  l’alumnat. D’aquest procés democràtic en va sortir la idea d’adaptar el pati a noves necessitats: la idea va anar agafant forma i amb l’ajut de l’arquitecte Sergi Burgada van aparèixer els primers plànols i el curs passat vam posar ja la primera pedra simbòlica i vam inaugurar l’inici de les obres.

Aquest any hem iniciat ja les obres i mica en mica el projecte va prenent forma física. Tenim molta feina encara i queda molt camí per recórrer però curiosament veiem en  el procés un gran potencial pedagògic que inclou la transversalitat dels valors de l’escola del futur, això és: l’obertura dels nostres espais d’aprenentatge, el canvi de rol del col·lectiu docent i el somriure espontani i gratuït dels grans protagonistes; els nens i nenes i els nois i noies de la nostra escola.

Com a projectes d’aquest any ens plantegem el repte de conèixer els aspectes culturals i tradicionals de la nostra ciutat i ho volem fer des de la diversitat i la inclusivitat però sobretot des de l’estimació. Us deixem amb una mostra dels projectes d’aquest curs que també podreu veure al nostre Instagram.

Que tinguem doncs molts somriures en aquest curs que acabem de començar.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website