Nou de Valldaura 19-21 - 08241 Manresa

93 872 84 00

Alumnes de FEDAC Manresa organitzen unes jornades esportives inclusives amb AMPANS

Alumnes de FEDAC Manresa organitzen unes jornades esportives inclusives amb AMPANS

El projecte “Comunitat de talents” impulsa una jornada de col·laboració amb Ampans

Un grup d’alumnes de FEDAC Manresa ha organitzat unes jornades esportives inclusives amb la participació dels alumnes d’AMPANS, una entitat dedicada a la inclusió social de persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament. Aquesta activitat forma part del projecte de la matèria “Comunitat de Talents”, on els alumnes de 1r de batxillerat i de 4t d’ESO col·laboren per crear un projecte original amb impacte social.

El grup, liderat pel Ferran de 1r de Batxillerat amb cinc alumnes de 4t d’ESO, són uns apassionats pels esports que van decidir organitzar aquestes jornades per demostrar que tothom pot practicar esports, independentment de les seves condicions. “Volíem mostrar que l’esport és una eina poderosa d’inclusió i diversió per a tothom”, comenta el Ferran.

Durant tot el curs, els estudiants han treballat amb dedicació en la planificació de l’esdeveniment. Van reunir-se amb les directores i professors d’AMPANS, van explicar als alumnes com es desenvoluparien les jornades i van organitzar diferents activitats esportives amb temporitzacions detallades. Els esports inclosos en aquestes jornades van ser el bàsquet, voleibol, futbol i beisbol, garantint una varietat d’opcions per a tots els participants.

El repte d’organitzar aquestes jornades ha estat una oportunitat de creixement personal per als alumnes organitzadors, ja que han après a assumir responsabilitats i a treballar en equip. “Ha estat un gran desafiament, però també una experiència molt enriquidora. Hem après molt sobre la gestió de projectes i la importància de la inclusió”, afirma l’Alae, un altre membre del grup.

Les jornades van ser un èxit rotund. Els alumnes d’AMPANS van gaudir molt de les activitats, com destaca el professor Frederic: “Els nostres alumnes s’ho van passar d’allò més bé. Va ser una experiència inoblidable per a ells”. Per als alumnes de FEDAC Manresa, l’èxit de l’esdeveniment va ser la culminació de mesos de treball i dedicació.

Aquest projecte exemplifica la capacitat dels joves per generar un impacte positiu en la seva comunitat, fomentant valors com la inclusió, la solidaritat i el treball en equip. Les jornades esportives inclusives han estat una demostració que, amb esforç i passió, és possible crear activitats que beneficien a tothom, contribuint a una societat més justa i inclusiva.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website