Nou de Valldaura 19-21 - 08241 Manresa

93 872 84 00

L’alumnat de l’aula d’acollida grava un videoclip cantant en català

L’alumnat de l’aula d’acollida grava un videoclip cantant en català

El videoclip és el producte final d’un projecte per aprendre la llengua de forma divertida i significativa

Al llarg d’aquest curs, l‘alumnat de S1, S2 i S3 de l’aula d’acollida d’ESO han estat aprenent la cançó “De Bonesh” del grup Oques grasses per tal d’enriquir-se amb nou lèxic de la llengua catalana. A més, amb aquest projecte també es pretenia que l’alumnat millorés la seva pronúncia i la fluïdesa en aquesta llengua, al mateix temps que coneixien cançons en català i gaudien d’aquesta música. Paral·lelament, s’han endinsat en el món de la metàfora i la poesia. 

El projecte va tenir tant èxit que els alumnes van demanar poder gravar la cançó i fer un videoclip. La tutora de l’aula d’acollida i els mateixos alumnes es van fer càrrec de la gravació i la mescla. El màstering es va portar a terme gràcies a l’ajuda desinteressada del professional Mixedbyhill, i el videoclip es va deixar en mans de la Bohdana Shevchenko, professional del sector i germana d’una de les alumnes de l’aula d’acollida que també va treballar de forma voluntària per aportar el seu gra de sorra al projecte. 

Gràcies al videoclip, els alumnes han gaudit aprenent la llengua i s’han empoderat al veure’s cantar de forma fluïda en català. Tanmateix, ser protagonistes els ha fet sentir molt orgullosos de la seva feina i esforç. 

Projectes com aquests fan que visquin l’aprenentatge del català com quelcom divertit. A més, poder enviar el video a les seves famílies, que viuen a altres països, els permet mostrar el que estan aprenent i donar a conèixer la nova cultura.

Aquí podeu veure el resultat:

CreaEscola Quality Certificate for Education Website