Nou de Valldaura 19-21 - 08241 Manresa

93 872 84 00

Les festes de comiat i de canvi d’etapa marquen el final d’aquest curs escolar

Les festes de comiat i de canvi d’etapa marquen el final d’aquest curs escolar

Amb les  “festes de graduacions” celebrem els canvis d’etapa

L’acabament del curs escolar és un moment significatiu per als estudiants que finalitzen una etapa important de la seva educació. És una tradició que es celebra amb gran alegria i una mica de nostàlgia, ja que marca tant una finalització com l’inici d’un nou capítol en les seves vides.

Els preparatius per a aquest esdeveniment són meticulosos, amb una tarima ben muntada, decoracions que adornen l’espai, i cadires disposades per acollir els familiars orgullosos que assisteixen a la cerimònia. La música, element clau d’aquesta celebració, acompanya els alumnes mentre desfilen, reflectint els diferents estats d’ànim que provoca l’esdeveniment.

A l’escola acostumem a fer, a part dels comiats de final de curs, els comiats d’etapa. Us els expliquem:

Comiat de l’etapa d’I5 i 6è de primària

Els primers comiats van ser pels d’educació infantil (I5) juntament amb els de primària (6è), que van acomiadar un cicle per iniciar-ne un de nou: els més petitons s’incorporen a primer de primària i els de primària comencen la secundària. La celebració va incloure missatges d’agraïment per part de les mestres i de les famílies, cançons i balls; així com l’entrega d’orles i de birrets per a tot l’alumnat.

El seu viatge al col·legi continua i no volem que oblidin que han deixat petjades a cada aula, a cada racó de l’escola, i ara estan preparats per afrontar nous reptes i obrir-se a noves oportunitats on estarem encantats d’acompanyar-los. Continueu explorant, qüestionant i creixent! La vostra curiositat i entusiasme són les claus per a un futur brillant. Molta sort en les noves etapes!

Comiat de l’etapa de  secundària obligatòria

El protocol del comiat de 4t d’ESO està ben establert, amb parlaments que han ressaltat els èxits i els reptes superats durant el curs, així com un resum del curs i de les diferents etapes viscudes per l’alumne.

Hi ha alumnes que des de ben petits són a l’escola i que s’emporten un munt d’experiències inolvidables: els projectes eTwinning, el mestre o la mestra que recordaran tota la vida, les primeres estades de colònies o les convivències. Per altres serà les sortides a Portaventura, la participació en les activitats i exposicions realitzades a partir del projecte dels ODS, la pujada a Montserrat, les diferents estades lingüístiques del projecte d’Erasmus o simplement algunes de les moltes anècdotes que hauran viscut durant el curs o l’etapa amb alguns companys o professors de l’escola. 

I mentre aquests records envaeixen les nostres ments, l’acte se segueix desenvolupant, els tutors ja han acabat el seu parlament i es procedeix a nomenar alumne per alumne per a donar-li el reconeixement final: la foto que el defineix com a graduat d’ESO. Un a un, amb l’alegria i l’il·lusió, pugen a la tarima i recullen el diploma i la foto i quan ja tots siguin “graduats” quedarà l’acte protocolari final: la volada de birrets, un moment emblemàtic, ple de simbolisme, que representa l’èxit i l’esperança per al futur. 

Però tot protocol mereix ser trencat pel protagonisme dels participants que ho fan amb un ball conjunt que  serveix com a celebració final, un últim acte de comunió i alegria compartida abans de dir adéu a aquesta etapa de la seva vida acadèmica. 

Desitgem un llarg camí ple de noves oportunitats per viure “naturalment”, sabent que l’escola sempre resta oberta a tots els exalumnes perquè sense ells mai hagués estat possible veure’ls créixer i convertir-se en persones grans i adultes plenes de projectes i il·lusions.

Comiat del batxillerat

El passat dijous 20 de juny, els alumnes de 2n de Batxillerat del BatPRO van celebrar la seva graduació amb una cerimònia especial a la Plana de l’Om de Manresa. La jornada va començar amb una entrada triomfal dels alumnes al ritme de la música de Coldplay, seguida d’una emotiva actuació musical on quatre alumnes van interpretar la cançó “Corren” de Gossos, capturant l’essència dels moments viscuts durant els seus anys d’estudis.

La directora de l’escola va inaugurar l’acte amb un discurs inspirador, fent referència a la història dels fils vermells, una metàfora sobre les connexions i relacions significatives que es formen al llarg de la vida. Aquest discurs va ser un recordatori de la importància de les experiències compartides i els llaços creats durant la seva etapa escolar.

El padrí de la promoció d’enguany va ser l’Ivan Tapia, fundador de l’empresa Cocolisto, especialitzada en jocs intel·ligents per l’aprenentatge i la diversió. Tapia, que ja havia impartit un taller d’emprenedoria i dinàmiques grupals als alumnes, va realitzar durant l’acte diverses dinàmiques grupals amb tots els assistents per demostrar la importància del treball en equip i l’entorn de suport. Va destacar que l’important no és evitar els errors, sinó saber reaccionar-hi i aprendre’n ràpidament, una lliçó valuosa per als alumnes que inicien una nova etapa.

El tutor i les professores dels alumnes també van tenir el seu moment, oferint discursos emotius que van recordar els bons moments viscuts durant els darrers dos anys. Els seus discursos van ser una celebració dels èxits acadèmics i personals dels alumnes, així com una reflexió sobre el creixement i les experiències compartides.

Al llarg de la cerimònia, es van projectar diversos vídeos creats pels alumnes. Aquests vídeos van incloure un resum de les activitats realitzades durant els últims trimestres, un vídeo emotiu sobre les lliçons apreses i el que trobaran a faltar, vídeos divertits amb tomes falses dels projectes realitzats a l’escola i un recull fotogràfic dels dos anys de batxillerat. Aquests vídeos van ser un testimoni del camí recorregut i de les memòries inoblidables creades.

Un altre moment destacat va ser l’entrega de premis a les personalitats de la classe, votades pels propis alumnes. Es van anunciar els nominats i els guanyadors, reconeixent les característiques úniques de cadascun i celebrant la diversitat del grup.

Com a culminació de l’acte, els alumnes van pujar un a un a l’escenari per rebre el birret, l’orla i una carta que havien escrit als seus pares abans de començar el batxillerat. Un cop van ser tots damunt de l’escenari van llençar els birrets a l’aire per simbolitzar el final d’aquesta etapa i el començament d’una nova aventura.

La cerimònia va concloure amb un discurs del director pedagògic, qui va reconèixer la feina feta pels alumnes, els professors, les famílies i l’escola, destacant la importància del suport mutu i el treball conjunt en l’assoliment dels objectius.

Després de l’acte oficial, la celebració es va traslladar al restaurant Kursaal, on famílies, alumnes i professors van gaudir d’un sopar a la fresca. Aquest sopar va ser l’oportunitat perfecta per compartir anècdotes, recordar moments especials i celebrar els èxits aconseguits. La graduació va ser un tancament perfecte per una etapa plena d’aprenentatges, reptes i èxits compartits.

Enhorabona a tots els alumnes que heu tancat una etapa de la vostra vida. Tingueu en la mateixa consideració tant l´inici con el tancament, il·lusioneu-vos pels nous reptes i sapigueu mirar sempre endavant amb tot allò que heu après al llarg del camí, perquè la vida consisteix en això: fer camí.

Un curs nou us espera, amb nous projectes i noves propostes però sempre amb la il·lusió i la perseverància de qui us prepara el camí, aquests som nosaltres: els mestres i professors, que volem estar amb vosaltres, fent camí i caminant.

Alumnes i exalumnes: bons estiu!

CreaEscola Quality Certificate for Education Website