Nou de Valldaura 19-21 - 08241 Manresa

93 872 84 00

Lideratge en femení

Lideratge en femení

Actes del 8 de març Dia Internacional de la dona

El passat divendres 8 de març, com a acte reivindicatiu del dia internacional de les dones, a l’escola vam dur a terme diferents actes, tots ells adaptats a cada una de les etapes del nostre centre, on vam gaudir de l’assistència de diferents dones que han tingut i encara mantenen un lligam amb la nostra escola.

A l’etapa d’Infantil, ho vam celebrar mitjançant el món màgic dels contes. Vam rebre la visita de la Rosa Barrull Venteo, responsable d’ensenyament de l’Ajuntament de Manresa, així com també d’algunes mares d’alumnes de l’escola, les quals van venir a l’escola a explicar contes als més petits. Uns contes pensats per reivindicar el rol femení dins la societat i fomentar la desaparició dels estereotips sexistes i la discriminació. En tots ells, les protagonistes ens van demostrar que les nenes i les noies són molt capaces de fer grans coses! 

Les dotze dones protagonistes de la jornada

Un total de dotze dones van venir a l’escola per poder explicar la seva trajectòria professional i personal així com també algunes de les traves s’han anat trobat al llarg de la vida per assolir els seus objectius. Les xerrades estaven destinades a tot l’alumnat d’ educació primària i secundària. Totes elles, com es veu a continuació, pertanyen a diferents àmbits laborals, fet que va enriquir encara més l’experiència, ja que el nostre alumnat va poder assistir a aquella xerrada que més interès li despertava.

Les 12 dones que van venir al nostre centre van ser:

Montserrat Alsina i Aubach, llicenciada en matemàtiques per la Universitat Autònoma de Barcelona, és Doctora en Ciències Matemàtiques per la Universitat de Barcelona i des de l’any 2011 és titular a la Universitat Politècnica de Catalunya a Manresa i impulsora dels programes adreçats al col·lectiu adolescent: 7de Mates, Anemx+Mates i Bojos per les mates.

Elena Vers Costa, gimnasta que a la dècada dels vuitanta i noranta va guanyar el campionat de Catalunya i d’Espanya i va participar al Jocs Olímpics del 92.

Nina Pont Arnaiz va ser jugadora de bàsquet professional, va participar als campionats d’Espanya amb la Badia Solé, i també va participar als campionats d’Europa i del món amb la selecció Espanyola. Això li va permetre anar a jugar a bàsquet als Estats Units.

Mercè Rosich i Vilaró  és mestra i entrenadora catalana d’atletisme, doctora en psicologia de l’esport i máster. Del 2016 i fins el 2019 assumí la regidoria d’Ensenyament i Universitats a l’Ajuntament de Manresa.

Anna Martí Font empresaria i llicenciada en Psicologia per la Universitat Ramon Llull. Treballa en el món de les RRHH i ha liderat projectes de diverses empreses nacionals i internacionals.

Júlia Isanta Soler, ballarina, coreògrafa de Sèkia, la Colla i Mosaic. És professora de dansa a Julieta Soler especialitzada en: ballet clàssic, danses urbanes i locking.

Laura Isanta Soler, ballarina, coreògrafa de Sèkia, la Troppa, Akira i Mosaic. És professora de dansa a Julieta Soler especialitzada en: danses urbanes i popping.

Carme Rebollo Roig, Directora de Relació en Banca d’Empreses i Corporacions de BBVA

Montse Cambray Montero, tècnica de Protecció Civil de l’Ajuntament de Manresa des de l’any 2015.

Martina Aubets Casafont, professora d’anglès a l’acadèmia d’idiomes MoMa i poetessa.

Aina Colomé Menoyo, graduada en medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Núria Sala Serra, llicenciada en Belles Arts (2005) per la Universitat de Barcelona, màster en Publicitat per la Universitat Pompeu Fabra (2012) i màster en Direcció de Màrqueting per Esade (2023). Activista social.

Un cop finalitzades les diferents xerrades, el nostre alumnat va tenir l’oportunitat de plantejar diferents preguntes sobre allò que els havia cridat l’atenció, així com demanar alguns consells per afrontar els seus reptes personals.

En clau femenina

Des de l’escola reivindiquem constantment el lideratge de la dona i el canvi de paradigma que suposa per la nostra societat actual el paper de la dona, a més de fomentar la igualtat entre totes les persones.

El vuit de març és ja un motiu de celebració que ha d’impulsar a les nenes i les noies de la nostra escola a liderar la seva pròpia vida de forma autònoma i empoderada.

Endavant!

 

CreaEscola Quality Certificate for Education Website