Nou de Valldaura 19-21 - 08241 Manresa

93 872 84 00

Dues noves mobilitats amb el projecte Erasmus+

Dues noves mobilitats amb el projecte Erasmus+

Alumnes de secundària i batxillerat es desplacen a Europa per defensar els seus projectes.

Amb la finalitat de promoure els valors d’una societat democràtica que respecti la inclusivitat i la diversitat a través de la creativitat, l’art i els esports, els alumnes del primer cicle de secundària s’han desplaçat a Bucarest i els de batxillerat ho han fet a Polònia. Aquestes han estat les dues mobilitats que, des del projecte Erasmus+, amb els noms de Creative Democracy” al batxillerat i Inclusive Sport & Culture” a la secundària, s’han realitzat recentment. Les mobilitats que realitzem comporten l’anada a un paísamfirió i la rebuda per part nostre del país que ens ha acollit. A final d’any vam rebre una part dels alumnes dels països amb qui fem el projecte, i tenim prevista una segona acollida a principis de maig. Durant aquest mes, però, ens hi hem desplaçat nosaltres.

Tot seguit us en fem una breu pinzellada :

El projecte europeu per promoure valors democràtics i creativitat artística porta als alumnes del batPro fins a Polònia


Durant el curs 2024-25, l’escola FEDAC Manresa forma part del programa Erasmus+ amb els alumnes de BatPro, en el marc del projecte europeu Creative Democracy”, una iniciativa que posa en valor la dimensió internacional de l’educació i la formació en valors democràtics entre els joves.

El projecte s’impulsa en col·laboració amb VI Liceum Ogólnokksztalcace im.Joachima Lelewela de Lodz, a Polònia, amb qui els alumnes han compartit experiències educatives i culturals. Al febrer passat, els estudiants polonesos van visitar Manresa, i entre el 24 i el 28 de març els alumnes de FEDAC Manresa han viatjat a Lodz per participar en tallers sobre democràcia i creativitat, amb activitats com la fotografia i l’escriptura creativa. A més, han visitat el Centre de la Unió Europea a Varsòvia, on han realitzat un joc de rol per comprendre el funcionament de les seves institucions, i han gaudit de la riquesa cultural de Varsòvia i Lodz.

Aquest programa es vehicula a través de la llengua anglesa i s’incorpora de manera transversal a tota l’etapa secundària, posant l’accent tant en l’aprenentatge lingüístic com en el desenvolupament de competències artístiques i democràtiques. Erasmus+ es converteix, així, en una eina clau per fomentar la col·laboració entre escoles europees i enriquir la formació integral dels alumnes.

La iniciativa està alineada amb el projecte +Art, una proposta impulsada per totes les escoles FEDAC, que integra l’art i la creativitat al currículum com a elements transformadors. Tant Erasmus+ com +Art comparteixen l’objectiu de promoure una educació basada en valors ètics i participatius, contribuint a formar ciutadans amb consciència social i capacitat per transformar el món.

Una representació dels alumnes de 1r i 2n de secundària es desplacen fins a Bucarest

El projecte internacional que treballem els alumnes de secundària, durant aquest curs escolar, fomenta la inclusió, la diversitat i la creativitat a través de l’esport i les tradicions culturals.

En aquest projecte, el centre col·labora activament amb l’escola Miguel de Cervantes Theoretical Bilingual High School de secundària a Bucarest, la capital de Romania. L’objectiu és explorar com l’esport i les tradicions culturals contribueixen a fomentar el respecte mutu i el sentiment de pertinença, creant espais comuns on persones amb realitats molt diferents poden establir connexions. A través de la participació activa, es trenquen barreres socials i es promou la cohesió i la igualtat d’oportunitats.

Del 6 al 12 d’abril, els alumnes van viatjar a Bucarest per viure una experiència immersiva en la cultura i l’esport inclusiu. Entre les activitats destacades, van preparar la representació d’una llegenda romanesa, van practicar esports adaptats i van aprofundir en la importància del moviment en diverses expressions artístiques com la dansa i el teatre. A més, van tenir l’oportunitat de descobrir el ric patrimoni cultural de Romania, visitant llocs emblemàtics de la capital i explorant tres castells icònics dels Carpats: Peleș, Pelișor i Cantacuzino.

Aquests projectes posen en valor l’aposta per a una educació basada en la inclusivitat, la diversitat i el pensament creatiu, valors que conformen el llegat de la FEDAC i que ens situa com a una escola compromesa amb l’educació globalitzada i multidisciplinària. Els programes LEM, +Art i Tutopia, juntament el el projecte d’escola en són els eixos que impulsen el desig d’acció “transformadora” com a objectiu primordial i necessari de les escoles FEDAC.