Nou de Valldaura 19-21 - 08241 Manresa

93 872 84 00

Participació de l’alumnat a “ECOviure 2023”

Participació de l’alumnat a “ECOviure 2023”

Dos alumnes de la nostra escola han participat a la taula rodona que s’ha realitzat aquest cap disisabte en el marc dels actes organitzats per la fira Ecoviure 2023.

Ecoviure” és una fira que se celebra a Manresa des de l’any 1997 Manresa amb l’objectiu amb l’objectiu de concentrar persones i professionals que treballen per la sostenibilitat ambiental, social i econòmica del planeta.

A Fedac Manresa liderem des de fa tres anys projectes amb el doble objectiu de, per una banda, conscienciar l’entorn en els temes mediambientals, i per l’altra , empoderar l’alumnat en la presa de decisions i la participació activa en tot tipus d’esdeveniment. Ecoviure ha estat un punt d’encontre ciutadà que concorda amb el projecte de l’escola i per això hi hem volgut ser i per això ja hi vam ser l’any passat.

A la taula rodona Diàleg ambiental entre polítics i joves del projecte Ecociutat, i hi han participat l’ Il·lm. Sr. Marc Aloy i Guàrdia, alcalde de Manresa, l’Il·lma. Sra. Candela López Tagliafico, vicepresidenta tercera de la Diputació de Barcelona, el Sr. Pol Huguet Estrada, regidor delegat d’Acció Climàtica i Educació i alumnes de secundària representants de les escoles Pompeu Fabra, Lluís de Peguera i FEDAC Manresa.

L’acte ha començat amb una primera intervenció on cada un dels participants s’ha pogut presentar i ha continuat amb un intercanvi de propostes tant per part dels polítics com per part dels alumnes representants de les diferents escoles.

Volem destacar les intervencions dels alumnes de secundària l’Arlet i Noguera i el Mar Reyes, de segon i tercer d’ESO de la nostra escola que han defensat dues propostes reals i possibles que han treballat a les aules i que han pogut exposar davant dels polítics de la ciutat: la restricció del trànsit per a vehicles de persones no residents a la ciutat i la promoció del projecte “Teulades verdes”, una proposta per a redissenyar i adaptar les teulades de la ciutat amb un entorn menys contaminant.

Alhora volem felicitar els organitzadors de la Fira i els polítics que ho han promocionat i que hi han participat. Actes com aquests suposen un repte per a tots: polítics, ciutadans, professors i alumnes, però sobretot és una gran oportunitat per què els joves se centrin compromesos amb la seva ciutat. Només d’aquesta manera la podran millorar en un futur.

Us deixem un enllaç de la premsa local que parla de l’esdeveniment i amb la galeria d’imatges de l’acte:

Regió 7 (per veure la publicació feu un clic)

Altres enllaços d’ interès

-Podreu veure més imatges al mur del nostre Instagram

-Vídeos d’algun dels moments en què van intervenir el Marc i l’ Arlet.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website