Donem resposta als reptes del món actual
Nou de Valldaura 19-21 - 08241 Manresa
93 872 84 00
Una seixantena d’alumnes de l’escola van participar al taller d’Integració social que els alumnes del grau formatiu d’Integració Social que l’escola Montserrat de Sant Vicenç ofereix totes les tardes a les instal·lacions del nostre centre.
Aquests tallers estan relacionats amb el projecte Erasmus+ “Inclusivity through culture, traditions and sport”, i l’objectiu és conscienciar sobre la diferència entre integració i inclusió.
L’activitat, per una banda, permet posar en pràctica els aprenentatges dels alumnes del cicle formatiu i per altra fa possible que els alumnes de secundària prenguin consciència de la importància de la integració social i la inclusió dins la societat actual.
Una molt bona mostra pràctica de l’hàbit 4 del nostre programa d’autolideratge “Líderambmi” on el desenvolupament i creixement personal passa per buscar sempre una benefici a dues bandes.
🔹Resolució de problemàtiques reals
Els participants van haver de proposar solucions a diferents situacions que poden dificultar la inclusió, com ara la barrera lingüística per a una persona nouvinguda, les dificultats de mobilitat d’una persona gran o els reptes econòmics d’una mare embarassada. Les respostes es van compartir en grup per enriquir el debat.
🔹El laberint a cegues
Aquesta activitat consistia a travessar un laberint de cadires amb els ulls embenats, primer en solitari i després en parelles. L’experiència va demostrar que, amb ajuda i suport, es pot arribar més lluny, subratllant la importància de demanar assistència quan cal.
🔹 Referents de superació
Es va presentar una selecció de personatges que han destacat tot i haver afrontat dificultats físiques o socials, com Nelson Mandela, Stephen Hawking, Ramón Arroyo i John Nash. Els alumnes van reflexionar sobre les seves històries i l’impacte que han tingut en la societat.
🔹 Teatralització d’una situació real
Els participants van presenciar una escena en què una noia amb discapacitat física era discriminada en un bar i es va convidar el grup a intervenir-hi. Aquesta dinàmica va permetre als alumnes posar-se en la pell d’un testimoni actiu i reflexionar sobre com actuar davant d’una injustícia.
Per acabar, es va fer una reflexió conjunta sobre el que s’havia après durant la sessió. Els alumnes van coincidir que havia estat una experiència molt enriquidora i inclusiva, en què tothom es va sentir escoltat i valorat. Els estudiants de cicles, tot i la diferència d’edat, es van sentir iguals als participants i van poder compartir els seus coneixements d’una manera propera i significativa.
25 escoles a Catalunya amb un projecte transformador, compromès i il·lusionant: #avuixdemà
© 2021 Escoles FEDAC | Tots els drets reservats - Avís legal - Política de privadesa - Política de cookies - Design by Creaescola