Nou de Valldaura 19-21 - 08241 Manresa

93 872 84 00

Tanquem el curs amb el projecte eTwinning

Tanquem el curs amb el projecte eTwinning

Avaluació Final del Projecte eTwinning: “Wellbeing through STREAM” a l’Escola Fedac

Aquest curs, els alumnes de 6è de primària de l’escola Fedac han conclòs amb èxit el seu projecte E-twinning titulat “Wellbeing through STREAM”. Aquesta iniciativa internacional, que ha durat tot el curs escolar, ha permès als nostres estudiants col·laborar amb companys de Grècia, Croàcia, França i Eslovàquia, creant una rica experiència d’aprenentatge i intercanvi cultural.

Què és “Wellbeing through STREAM”?

El projecte “Wellbeing through STREAM combina el benestar emocional amb l’aprenentatge interdisciplinari a través de les àrees de Ciència, Tecnologia, Lectura, Enginyeria, Arts i Matemàtiques (STREAM, per les seves sigles en anglès). L’objectiu principal ha estat fomentar una educació integral que no només enforteixi les competències acadèmiques dels alumnes, sinó que també promogui el seu benestar emocional i social.

Activitats Col·laboratives

Durant el curs, s’han dut a terme diverses propostes d’activitats col·laboratives tant sincròniques com asincròniques. Entre les activitats sincròniques, cal destacar dues videoconferències en les quals els alumnes han pogut interactuar en temps real amb els seus companys internacionals, compartint experiències i treballant conjuntament en projectes de STREAM.

Les activitats asincròniques han inclòs l’intercanvi de treballs, vídeos i missatges a través de plataformes digitals, permetent als alumnes treballar de manera col·laborativa tot i la diferència horària i les distàncies geogràfiques. Aquestes activitats han inclòs des de projectes científics fins a expressions artístiques, fomentant així una comprensió integral de les disciplines de STREAM.

Avaluació i Resultats

La valoració final del projecte per part dels alumnes ha estat molt positiva. Els alumnes han destacat la importància de treballar en equip amb companys de diferents països i cultures, el que els ha ajudat a millorar les seves habilitats de comunicació i col·laboració. A més, han subratllat com les activitats de STREAM han fet l’aprenentatge més dinàmic i aplicable a situacions reals.

Els mestres també han avaluat el projecte de manera favorable, destacant l’enriquiment que suposa per als alumnes el contacte amb diferents sistemes educatius i la diversitat de perspectives que ofereix aquesta col·laboració internacional.

Conclusió

El projecte “Wellbeing through STREAM” ha estat una experiència molt enriquidora per als alumnes de l’escola Fedac. La col·laboració amb escoles de Grècia, Croàcia, França i Eslovàquia ha permès als nostres estudiants no només millorar les seves competències acadèmiques en àrees clau, sinó també desenvolupar una major consciència sobre la importància del benestar emocional i social en l’educació. Ens sentim molt orgullosos dels nostres alumnes i esperem continuar amb projectes tan inspiradors en el futur.

Fedac: Formant persones, construint futurs.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website