Nou de Valldaura 19-21 - 08241 Manresa

93 872 84 00

Educació primària

Educació primària (P1, P2, P3, P4, P5 i P6)

Al llarg de l’educació primària proposem als nens i nenes un ventall de projectes significatius i vivencials. L’objectiu és potenciar les competències i els talents personals de cada alumne perquè iniciï el camí cap a l’autoconeixement i la configuració d’una personalitat pròpia i autèntica.

Tot buscant l’excel·lència acadèmica, a FEDAC Manresa proporcionem al nostre alumnat una formació integral i competencial, promovent que desenvolupin la seva autonomia i capacitat crítica, tot descobrint el seu talent i capacitat de lideratge.

Projectes de l’etapa

Treball per projectes

A l’etapa d’educació primària es treballa per àmbits, adaptant-nos així a les modificacions del nou currículum d’educació primària. A l’hora de treballar els diferents continguts de cada àmbit  es planteja a l’alumnat la realització de diferents projectes o reptes que permetent així que l’alumnat sigui el protagonista del seu propi aprenentatge, podent donar així resposta a les seves inquietuds i curiositats. A més, aquests projectes i reptes que es realitzen són multidisciplinars, incorporant així continguts de diferents àmbits per treballar dins d’una mateixa temàtica.

Codocències

Ser dos mestres en una mateixa aula aporta molts beneficis per atendre eficaçment les necessitats d’aprenentatge de tots els alumnes. A l’etapa d’educació primària apliquem la metodologia de la codocència en diverses matèries, fet que permet millorar l’ensenyament i també augmentar la implicació dels nens i nenes en el seu procés d’aprenentatge.

Apadrinament lector

L’alumnat de 6è de primària apadrina un infant de 1r al llarg del curs escolar en el marc d’aquest projecte d’apadrinament lector per al de foment de la lectura. A través de diferents activitats, els nens i nenes més grans ajuden i guien els més petits en l’aprenentatge de la lectura i el descobriment del món dels llibres, mentre reforcen llaços d’amistat i d’ajuda.

Projectes escolars europeus -International Project-

Com a escola trilingüe, a FEDAC Manresa participem en projectes escolars europeus (Erasmus+) a través de la plataforma eTwinning. Aquesta plataforma ens permet comunicar-nos, col·laborar i desenvolupar projectes amb alumnes i educadors d’altres escoles d’Europa a través de les noves tecnologies. D’aquesta manera, els alumnes tenen l’oportunitat de comunicar-se en anglès en un context real, apropar-se a noves realitats i compartir experiències significatives amb estudiants d’altres països.

Gamifiquem!

Segons el metge i investigador Stuart Brown, el joc és la forma més efectiva de desenvolupar el cervell i d’enriquir la imaginació. Per aquest motiu, durant tota l’etapa d’educació primària utilitzem la metodologia de la gamificació per afavorir i consolidar l’aprenentatge dels nens i nenes en les diferents àrees de coneixement.

Talents

A la nostra escola creiem que tots tenim potencial i som genials en algun aspecte, segons el paradigma de les intel·ligències múltiples de Howard Gardner. Per això, a partir dels Talents, el nostre alumnat pot potenciar les seves aptituds personals, afavorint el seu creixement i millorant les seves capacitats.

Activitats complementàries de l’etapa

Com a escola concertada, a FEDAC Manresa oferim una sèrie d’activitats complementàries per a tots els nens i nenes i dins de l’horari lectiu. Aquestes activitats reforcen el nostre projecte educatiu i ens ajuden a formar alumnes encara més competents globalment.

A l’etapa d’educació primària, oferim les activitats complementàries següents:

  • Talent musical
  • Oratòria
  • Eskcmat (escacs educatius) i Robòtica
  • LideratgeS: LeaderInMe (LEM)
  • artTIC

Consulta'n els detalls al pdf adjunt.

Contacta amb nosaltres

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de l'escola.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website